Cubestees

Cubestees

Cubestees

Maak tijdens het festival  kennis met de speciale Cubestees! Dit zijn Tiny Houses met elk een eigen thema en programma. Van workshops tot aan lezingen, en van exposities tot aan interactieve installaties. Kom gerust langs in de Cubestees! Meer informatie over de Cubestee en de makers vind je op cubestee.nl

Cubestee 1

Groningen Geeft Energie

Door: Gemeente Groningen | Locatie Grote Markt

We zinken weg in ons afval. Het wordt steeds heter in de stad en droger in het ommeland. Iedereen roept: ‘wij moeten af van aardgas!’ Hoe kun je daar nog gelukkig zijn?
In het Shopping Centre van de Gemeente Groningen laten wij je zien wat je allemaal kan doen om toch weer energiek en hoopvol naar de toekomst te kijken.
Samen met partners laten we je zien wat er mogelijk is; bij jou thuis, in de straat en in je buurt. Innovatieve projecten rond energietransitie, klimaatverandering, voedsel en afval worden gepresenteerd. Je kan zelf veel uitproberen en vooral meedenken: zo word je onderdeel van een gelukkige toekomst in Groningen.

In de Cubestee is een doorlopend en divers programma van lezingen, workshops en exposities.

Cubestee 2

Gro Together

Door: Royal HaskoningDHV | Locatie: Vismarkt

In de Gro Together Cubestee gaat Royal HaskoningDHV met partners en bezoekers op zoek gaan naar het geluk van de provincie Groningen.
Binnen Gro Together draait het om de samenleving. We luisteren naar de wensen en zorgen van bewoners uit de provincie om zo tot dé behoefte vanuit de samenleving te komen. Samen met onze partners dragen wij bij aan een leefbare en vitale provincie Groningen.

We luisteren naar de wensen en zorgen van bewoners uit de provincie, om zo de behoeften van de samenleving in kaart te brengen, bieden we op Let’s Gro een gevarieerd programma met besloten en open sessies, sprekers en workshops.

Cubestee 3

Ruimte voor jou

Door: Gemeente Groningen | Locatie Grote Markt

Hoe gaat de Grote Markt er in de toekomst uit zien?
Wat is er al gebeurd in de binnenstad en wat volgt nog?

Deze en andere onderwerpen staan – vier dagen lang – centraal in het Ruimte voor Jou-paviljoen, midden op de Grote Markt.

Cubestee 4

Inclusive

By: City Central | Location: Grote Markt

A key ingredient of happiness is belonging. Simply having a place to call home, where you can be yourself. Who belongs in Groningen? And how do you feel about your city?

During Let’s Gro, City Central will host a mini-festival around the theme of belonging and inclusion in the city.

Join us for an interactive multimedia exhibition #IKBENEENGRONINGER, presentations and workshops, and a variety of fun pop-ups hosted by young local talent.