Aanpak Stadhuis

Duurzaam, eigentijds en uitnodigend

Wanneer

Donderdag 1 november | 19.00 - 21.00 uur

Locatie

Nieuwe Raadszaal Stadhuis
Grote Markt
Groningen

Toegang

Gratis

Aanmelden

Nee

Voertaal

Nederlands

Kijk ook op de site van de gemeente

Het monumentale Stadhuis krijgt een opknapbeurt. Groot onderhoud, verduurzaming, en een andere indeling. Geïnteresseerd in het gebouw en het voorlopig ontwerp? Kom langs!

Het Stadhuis dateert van 1810. In de afgelopen tweehonderd jaar was het gebouw het centrum van de lokale democratie. En dat blijft ook zo natuurlijk. Maar daartoe moeten we het rijksmonument wel regelmatig goed blijven onderhouden. Net zoals dat in het verleden ook al vele malen eerder is gedaan. De aanstaande aanpak - september 2019 tot voorjaar 2021 - moet zorgen voor een volgende kwaliteitsslag die het functioneren van het gebouw weer bij de tijd brengt en optimaliseert. Binnenkort is dus groot onderhoud nodig. Het energielabel van het rijksmonument laat veel te wensen over.

Daarnaast is het nodig dat de installaties worden vernieuwd. Uitgangspunt is ook dat de raadszaal wordt vergroot en in het gebouw op een andere plek komt. De huidige raadszaal voldoet niet meer omdat de raad per 1 januari 2019 groeit van 39 naar 45 leden. Dit aantal wijzigt omdat Groningen inmiddels meer dan 200.000 inwoners heeft. Afgesproken is ook dat er niets wordt veranderd aan de huidige gevels. Dit najaar ligt een voorlopig ontwerp ter tafel waarover de raad zich zal uitspreken. Tijdens Let's Gro zullen we dit plan aan u presenteren en rondleidingen door het gebouw organiseren.

 

Misschien vind je dit ook leuk