AdoptIDee

De bestrijding van terminale serieusheid!

Wanneer

Vrijdag 2 november | 15.00 - 16.30 uur

Locatie

Let’s Gro-tent
Grote Markt
Groningen

Toegang

Gratis

Aanmelden

Nee

Voertaal

Nederlands

We lijden dan aan ’terminale serieusheid’. Dat klinkt natuurlijk desastreus voor bedrijven die als doel hebben creatieve innovatieve producten te ontwikkelen. Gemiddeld genomen worden bedrijven gerund door mensen tussen 36 en 55, die zich bevinden in het dal van 'terminale serieusheid'. AdoptIDee wil die terminale serieusheid graag bestrijden.

En wat is een betere manier dan de bedrijven die lijden aan dit ernstige gebrek aan creativiteit dan enkele van Nederlands meest creatieve mensen in te zetten om te helpen creatieve oplossingen bedenken voor bestaande uitdagingen van de bedrijven. AdoptIdee brengt innovatieve bedrijven en scholieren uit groep 6 en 7 samen om creatieve oplossingen te bedenken voor echte uitdagingen waar de bedrijven mee worstelen.

In mei vond de eerste editie van AdoptIDee plaats op de Kubusschool OBS Joseph Haydn. AdoptIdee is ontstaan vanuit de gedachte van de creativiteitsindex van professor Paul Iske, waarin wordt gesteld dat het aantal keren dat je lacht en het aantal vragen die je per dag stelt, de creativiteit bepalen. En wat blijkt nu? Gemiddeld genomen zijn jonge kinderen het meest creatief en raken volwassenen op een leeftijd van 44e de bodem van de creatieve put.

Vanuit de Kubusschoolgedachte leren basisschoolkinderen tijdens AdoptIdee op een creatieve manier omgaan met de uitdagingen waar ondernemers in het Noorden mee kampen. Zij brengen een creatieve impuls naar Groningse ondernemers en op hun beurt laten de ondernemers zien wat voor een gave bedrijven er wel niet zijn in het Noorden.

Misschien vind je dit ook leuk