Angst Omarmen

Gebruiksaanwijzing bij een ingewikkelde samenleving

Wanneer

Woensdag 31 oktober | 16.00 - 19.00 uur

Locatie

Wolters Noordhoffzaal
Groninger Forum
Oude Boteringestraat 18

Toegang

Gratis

Aanmelden

Ja,

Voertaal

Nederlands

In een zichzelf 'rationeel' denkende maatschappij is geen ruimte voor angst en onzekerheid. Angst is voor 'losers'. Angst is een ziekte die behandeld moet worden. In het uiterste geval in de geestelijke gezondheidszorg als 'stoornis' of 'fobie'. In de samenleving duikt angst op in onherkenbare varianten als mening, overtuiging en 'grootste gelijk'. Politici en populisten maken er graag en veel gebruik van. En waar blijft 'veiligheidsbeleid' zonder de motor van de angst? Angst gedraagt zich als een sociale splijtzwam. Dat is grappig! Een emotie die zo breed en terecht gedeeld wordt zou tot verbinding moeten leiden. Maar wij zijn vooral bang voor de angst zelf. En voor elkaar.

Hoog tijd om ons als Stadjers het fenomeen 'angst' (weer) toe te eigenen. Tjeerd Andringa, University College en groentekweker bij De Stadsakker, kijkt naar het ontwikkelingspotentieel van mensen met lef en hoe angst tot dictatuur leidt. Hans van de Sande, sociaal psycholoog, vertelt over de rol en de macht van de media. Rogier Hoenders, psychiater bij het Centrum voor Integrale Psychiatrie van Lentis, deelt de praktische kant: omgaan met stress en angst in een complexe wereld.

Als dank voor je interACTIEVE inbreng en omdat er leven is na Let's Gro, krijg je als minimale houvast een simpel 'doe-het-zelf-boekje' mee naar huis. Bang? Je staat er niet alleen voor!

GELUK IS DE ERVARING VAN VERBINDING ALS EIGEN ANGST NIET IN DE WEG ZIT, KOMT ZE VANZELF OP JE PAD

Let op: Entree is gratis, maar meld je wel aan! Zo weten wij voor hoeveel mensen we soep en broodjes moeten regelen!

Misschien vind je dit ook leuk