Ap Dijksterhuis

Hoogleraar Psychologie over geluk

Wanneer

Donderdag 1 november | tijd: 20:00 uur

Locatie

Grand Theatre
Grote Markt

Toegang

Gratis

Aanmelden

Nee

Voertaal

Nederlands

Meer informatie

Social Media

Ons eigen geluk hebben we voor een aanzienlijk deel in eigen hand blijkt meer en meer uit psychologisch onderzoek. Maar er bestaan ook veel misverstanden over waar we wel en niet gelukkig van worden. Hoe maken we ons leven zinvol? Hier komt Ap Dijksterhuis, hoogleraar Sociale en Cultuurpsychologie aan de Radboud Universiteit, tijdens het festival over vertellen.

Ap Dijksterhuis is hoogleraar, ondernemer, spreker en schrijver. Hij probeert met inzichten uit de wetenschappelijke psychologie de wereld te verbeteren door gedrag te veranderen en door menselijk geluk te bevorderen. Als onderzoeker richt hij zich op de rol van onbewuste, intuïtieve processen die een rol spelen bij het nemen van beslissingen en bij creativiteit. De laatste jaren richt zijn onderzoek zich meer en meer op het begrijpen en verhogen van geluk.

Hij won hij een handvol wetenschappelijke prijzen (waaronder de zeer prestigieuze Early Career Award van de American Psychological Association), en is hij redacteur van het gezaghebbende Science. Hij is hoofd van de afdeling sociale psychologie van de Radboud Universiteit Nijmegen. Als schrijver en veelgevraagd spreker probeert hij mensen te inspireren. Hij schreef drie boeken: Het slimme onbewuste (2007; meer dan 100.000 exemplaren verkocht, genomineerd voor de Eureka prijs); De merkwaardige psychologie van een wijndrinker (2011); en Op naar geluk (2015). HP/De Tijd riep hem een aantal jaren geleden uit tot een van de 100 meest invloedrijke Nederlanders.

Misschien vind je dit ook leuk