Battle of the schools

Een 48 uur durende non-stop strijd

Wanneer

Vrijdag 2 november| Finale Battle of the Schools | tijd: volgt z.s.m.

Locatie

Let’s Gro tent
Grote Markt
Groningen

Toegang

Gratis

Aanmelden

Ja,

Voertaal

Nederlands

Meer informatie

Social Media

Bijzonderheden

dVan donderdag 1 tot en met vrijdag 2 november strijden de teams van mbo, hbo en wo-opleidingen op het gebied van ICT en multimedia uit Noord-Nederland tegen elkaar. In een 48 uur durende non-stop Battle maken zij werkende oplossingen voor de door het bedrijfsleven/ instellingen ingebrachte cases, uitdagingen en opdrachten.

Dit wordt de vierde editie van Battle of the Schools. In het eerste jaar werd de strijd gewonnen door het team van ROC Friese Poort Drachten, in het tweede jaar ging het team van de Hanzehogeschool Groningen er met alle prijzen vandoor en in het derde jaar was Noorderpoort de grote winnaar.

De deelnemende teams bestaan uit maximaal zes studenten van een opleiding/school, twee docenten en elk team mag twee specialisten uit het bedrijfsleven toevoegen aan zijn team. Het team wordt aangevoerd door één van de studenten.

De opdrachtgevers
Bedrijven en instellingen brengen de opdrachten in. De opdrachten zijn ICT- en multimedia gerelateerd en dragen bij aan het centrale thema van Let’s Gro: De toekomst komt steeds dichterbij.

Hoe werkt het
De opdrachten blijven geheim tot de start van The Battle of the Schools. De teams werken vervolgens 48 uur in een volledig omgebouwde Battle of the Schools-locatie van de Noorderpoort. Op vrijdagochtend leveren de teams een werkend prototype op. Alle teams maken zich dan gereed voor de spectaculaire finale van de Battle of the Schools. De oplossingen worden gepresenteerd aan het publiek en de vakjury. Dan wordt het spannend!

Let op: De Noorderpoort locatie van The Battle is niet te bezoeken, maar de finale wel! Vrijdagmiddag 2 november in de tent op de Grote Markt wel. De precieze tijden worden binnenkort bekendgemaakt.

Misschien vind je dit ook leuk