Cubestee | Ruimte voor jou-paviljoen

de binnenstad en de Grote Markt

Wanneer

Geopend van woensdagmiddag t/m zaterdagmiddag

Locatie

Grote Markt

Toegang

Gratis

Aanmelden

Nee

Voertaal

Language no Problem

Hoe gaat de Grote Markt er in de toekomst uit zien? Wat is er al gebeurd in de binnenstad en wat volgt nog? Deze en andere onderwerpen staan - vier dagen lang - centraal in het Ruimte voor Jou-paviljoen, midden op de Grote Markt. Op tal van fronten is de binnenstad in beweging. Hoog tijd om ook na te denken over ons stadshart: de Grote Markt. Hoe moet dit huiskamerplein er in de toekomst uitzien om een geweldige verblijfsplek te zijn voor ons allemaal. Wil je meedenken over de Grote Markt? Meer groen of water? Meer evenementen? Willen we een plek om gewoon lekker te zitten? En wat kan er technisch eigenlijk wel of niet? Als je over dit soort vragen wil meedenken, kom dan tijdens Let’s Gro langs in het Ruimte voor Jou-paviljoen. En stel je gelijk op de hoogte van andere binnenstadsprojecten en wat er gebeurt op het terrein van economie, wonen, leefbaarheid en bereikbaarheid.

Het zijn allemaal onderwerpen die samenkomen in de binnenstadsaanpak Ruimte voor jou.  Binnen Ruimte voor jou krijgen voetgangers en fietsers in de binnenstad meer ruimte. Straten worden heringericht en daarmee aantrekkelijker als verblijfsgebied. Om die ruimte te maken gaan de bussen anders door de binnenstad rijden, meer langs de randen.

Ondertussen is de westkant van de binnenstad voor een groot deel klaar. De Brugstraat en Astraat zijn inmiddels vooral het domein van voetgangers en fietsers. Aan de oostkant komt de kattenbrug waardoor in de toekomst de Grote Markt busvrij kan worden gemaakt.

Een rondritje door de binnenstad – busje voor jou - kan ook vanaf het paviljoen. Ook organiseren we een debat over hoe verder met de Grote Markt. Hou de website in de gaten, want meer informatie volgt.

Misschien vind je dit ook leuk