De Koude Kermis

Volkscultuur meets High Tech & High Art

Wanneer

Woensdag 31 oktober | 13.00 - 20.00 uur
Donderdag 1 november | 13.00 - 20.00 uur
Vrijdag 2 november | 13.00 - 20.00 uur
Zaterdag 3 november | 10.00 - 17.00 uur

Locatie

Grote Markt

Toegang

€0 - €2

Aanmelden

Nee

Voertaal

Nederlands, English, Language no Problem

Meer informatie

Social media

Suikerspinnen in alle E-nummers, een VR- experience op een kiddy-ride en een grijpmachine met door Nederlandse oma’s gebreide katjes; je vindt het allemaal op de Koude Kermis op de Grote Markt!

Tijdens Let’s Gro vindt je op de Grote Markt de Koude Kermis bestaande uit een drietal interactieve installaties van DROPSTUFF. Zo is er ZOET!, het mobiele suikerspin-labaratorium, waarbij je niet een smaak, maar een E-nummer kiest. Op die manier weet je precies wat er in je suikerspin zit en de smaak.. die blijft nog even een verrassing! Daarnaast is er “The Fair Grounds”, een kleurrijk treintje van kiddy-rides waar zowel kinderen als volwassenen op kunnen gaan zitten. Alle deelnemers krijgen dan een VR-bril op en maken een 90-seconden durende rondrit door een virtuele wereld. Leuk om aan mee te doen én leuk om naar te kijken! Last but not least is er de grijpmachine “Grab the Pussy”, waarbij je uit een ouderwetse kermisautomaat gebreide katjes kunt proberen te grijpen. Deze katjes zijn zelf gebreid door oma’s uit heel Nederland en zijn voorzien van een chip. Win je een katje? Ga dan snel naar de website www.grabthepussy.nl en ontdek waar jouw katje vandaan komt! Vergeet ook niet een foto te delen, zodat de oma die jouw katje heeft gebreid, weet waar haar katje terecht is gekomen.

De Koude Kermis is een kunstproject van mediaontwerp collectief DROPSTUFF.nl, volkscultuur meets High Tech en High Art. Het kunstproject bestaat uit een serie kunstwerken waarbij een attractie steeds tegelijkertijd een “kunstinstallatie” is. Bestaande kermisattracties hebben een nieuw verhaal gekregen, oude kermisattracties hebben een nieuwe betekenis gekregen en nieuwe kermisattracties zijn voorzien van traditionele verhalen en gebruiken. De Koude Kermis is alles tussen kunst en kermis.

Misschien vind je dit ook leuk