Doe Maker 4 Kids

Bouw een robot & recycle je speelgoed!

Wanneer

Zaterdag 3 november | 10.00 - 17.00 uur

Locatie

Let’s Gro-tent
Grote Markt

Toegang

Gratis

Aanmelden

Nee

Voertaal

Nederlands

Meer informatie

Social Media

Bijzonderheden

Neem je oude mobiel mee!
Vanuit Veendam kun je gratis naar Doe Maker, zie hiernaast voor meer info!

Doe eens creatief! Bouw een robot, leer vilten, lasersnijden en plastic recyclen. Vergeet ook je oude (kapotte) telefoon niet om toffe games te kunnen spelen!

Let op: kinderen uit Veendam kunnen gratis met de trein naar Groningen (en terug) en je krijgt een lekkere lunch! > Meer info

Bij Doe Maker kunnen kinderen hun creativiteit volledig kwijt én meer leren over duurzaamheid en geluk. Deze dag kun je je eigen robot bouwen of er een besturen, een lichtbak maken met de lasersnijder of een armband samenstellen van gerecycled plastic. Wordt een recycle-held door je oude elektronische apparaten bij ons in te leveren, je mag ze ook helemaal uit elkaar halen als je daar zin in hebt! Je kunt ook meedoen aan de e-waste-raadwedstrijd en kans maken op een leuke prijs.

Om meer te ontdekken over geluk kun je de workshop 'Qi en de draak' volgen, op speelse wijze wordt het onderwerp benaderd en ga je hiermee aan de slag door een kleurrijk viltkunstwerk te maken waar je blij van wordt. Heb je nog een oude telefoon? Gooi die dan in de e-waste-speelkasten (E-waste Arcade) voor speelminuten voor verschillende toffe games, een extra beloning dus voor jouw recycle-inspanning. Tot besluit kun je ook nog je 'geluksmomentje' bouwen van Lego en meedoen aan de bouwwedstrijd!

Kinderen kunnen tijdens Doe Maker van alles leren over de circulaire economie, de duurzame samenleving waar geen afval bestaat en grondstoffen hun waarde behouden. Doe Maker wordt georganiseerd door het Doe Museum uit Veendam, op hun website kun je meer informatie vinden over deze dag.

Doe Maker 4 Kids wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank

Misschien vind je dit ook leuk