Dromen van Groeningen

Studenten verbinden stad met ommeland

Wanneer

Donderdag 1 november | 9.00 - 18.00 uur

Locatie

Wolters Noordhoffzaal
Groninger Forum
Oude Boteringestraat 18

Toegang

Gratis

Aanmelden

Nee

Voertaal

Nederlands

Meer informatie

Social Media

Tijdens de Groeningen-hackathon gaan studenten van Noorderpoort en Hanzehogeschool hun dromen omzetten in ontwerpen. Hierbij is de centrale vraag: hoe verbinden we de stad Groningen met de natuur rondom de stad?

Tijdens de Groeningen-hackathon gaan studenten van het Noorderpoort College en de Hanzehogeschool hun dromen over een groenere stad omzetten in ontwerpen. Hierbij focussen ze zich met name op de verbindingswegen vanuit de stad richting de omliggende natuur.

Hoe maken we de natuur rondom Groningen en de stad Groningen tot een natuurlijk overlopend geheel? Hoe zorgen we ervoor dat de stad Groningen in de warme maanden koeler blijft, door het gebruik van meer groen? Hoe vergroenen we, letterlijk, de wereld?

De studenten zullen deze opgave in één dag proberen te hacken. De gehele dag gaan ze creatief aan het werk en ze nodigen u graag uit om een kijkje te nemen in hun atelier!

Deze opdracht maakt onderdeel uit van de Innovatiewerkplaats Groeningen, waarin studenten aan het werk zijn voor organisaties, ondernemers en overheden in het gebied dat we nu nog vooral kennen als 'de laagveengordel' onder de stad Groningen. Wanneer we dit gebied - lopend vanaf de Grote Markt, richting Marumerlage, Leekstermeer, Onlanden, Paterswoldsemeer, Zuidlaardermeer, het Roegwold en het Schildmeer - als één gebied in de markt kunnen zetten en in samenwerking werken aan de grote opgaven van de 21e eeuw, creëren we een gebied met meer potentie dan de Hoge Veluwe. De relatie tussen de stad Groningen en de natuurgebieden rond de stad is daarom essentieel. Tijdens Let's Gro zullen de studenten hun visie op deze toekomst proberen te visualiseren.

Misschien vind je dit ook leuk