Duurzaam Wonen & Leven

Woldwijk: proeftuin voor de toekomst

Wanneer

Donderdag 1 november | 14.00 - 17.00 uur

Locatie

Vertrekpunt: Let’s Gro-halte
Grote Markt

Toegang

Gratis

Aanmelden

Ja,

Voertaal

Nederlands

Meer informatie

Yurts, Tiny Houses, Wereldhuiskamer, koeien, weidevogelgebied, zelfoogsttuin, timmerwerkplaats, zonnedak… Laat je inspireren door Woldwijk, waar duurzame ideeën worden gerealiseerd. De gemeente ontwikkelde een speciale omgevingsvergunning.

Stap in de bus en bezoek Woldwijk: een gebied aan de noordgrens van het dorp Ten Boer. Daarvan is 40 hectare van de gemeente Ten Boer. In 2016 heeft de gemeente het gebied, inclusief een boerderij met schuren, voor 20 jaar overgedragen aan de Coöperatie Woldwijk om er duurzame initiatieven te ontwikkelen. Daarbij moet de gemeenschap van Ten Boer ook kunnen profiteren van de activiteiten.

Tijdens Let’s Gro vertellen de leden van de Coöperatie over hun initiatieven en krijg je uiteraard een rondleiding over het terrein.

Op dit moment zijn het voorhuis van de boerderij en een aantal yurts op het terrein bewoond. En er wordt gewerkt: er is een timmerwerkplaats en zelfoogsttuin. Sinds de zomer staan de eerste Tiny Houses in het gebied en is er een ontmoetingsruimte gebouwd. Er grazen vleeskoeien en er is een weidevogelgebied ingericht. Op het dak van één van de schuren liggen de zonnepanelen van de Energie Coöperatie Ten Boer. De bewoners en leden van Coöperatie Woldwijk organiseren regelmatig bijeenkomsten en excursies. Uiteraard over duurzame thema’s of om inwoners te informeren over Woldwijk.

Het terrein biedt ook ruimte voor theatervoorstellingen (nu Toneelgroep Jan Vos, met de voorstelling ‘GAS’), ontmoetingen en Duurzaamheidsmarkten (dit jaar op 27/10).

Misschien vind je dit ook leuk