Geluk en Gezondheidszorg

De rol van geluk in de gezondheidszorg

Wanneer

Vrijdagmiddag 13:30 tot 17:00 uur

Locatie

Grand Theatre
Grote Markt Groningen

Toegang

Gratis

Aanmelden

Nee

Voertaal

Nederlands

Wil je zeker zijn van een plek, bestel dan hier je gratis kaartje!

foto shutterstock

Let op: Je hebt geen kaartje nodig voor dit event, maar om zeker te zijn van een plaatsje is het slim je even aan te melden!

Een middag met o.a. Barbara van Leeuwen, Judith Feiken en Merel Rumping georganiseerd door Let's Gro en de proeftuin dHealthLAB vol met verhalen over- en demonstraties van de rol van geluk in de gezondheidszorg. Preventief, curatief, tijdens de revalidatie en bij de palliatieve zorg.  Kom uit eerste hand meer te weten over het gelukseffect van Blue zone Selwerd en studenten en docenten van de opleiding positieve psychologie Hanzehogeschool laten je proeven van geluk. Van mindful chocola eten tot speedcoaching!

Programma 

13:30 uur
Opening door Daan Bultje, Directeur van het Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN). Hij is ook de host van de middag.

13:45 - 14:15  uur
Blue Zone Selwerd: Gelukkig word je hier.
Voorkomen is beter dan genezen! De komende jaren is Selwerd de eerste ‘Man made Blue Zone’ in Groningen en wellicht over een aantal jaar een voorbeeld voor andere wijken in Nederland, of zelfs in de wereld. Hoe maak je een gelukkige wijk en wat betekent dat voor het gezond oud worden. Je hoort ervaringen uit de eerste hand.

14:15 - 14:45 uur
Met Muziek minder pijn!
Barbara van Leeuwen, oncologisch chirurg bij het UMCG, spreekt over de opmerkelijke rol van muziek bij pijnbestrijding na een operatie. Patiënten die herstellen van een operatie ervaren minder pijn wanneer ze hebben geluisterd naar live muziek. "We genezen hier geen kanker mee, maar we zorgen er wel voor dat de patiënt beter kan herstellen van een operatie." Muziek maakt gelukkig, maar kun je er ook beter van worden?

14:45 - 15:15 uur
In de pauze ga je geluk proeven met studenten en docenten van de opleiding Toegepaste Psychologie Hanzehogeschool.

15:15 - 15:45
Geluk voor iedereen!
Merel Rumping
is oprichter en projectleider van LegBank, een sociale onderneming die betaalbare comfortabele prothesekokers maakt voor mensen in 'upcoming economies' die een onderbeen missen. In 2016 was Merel Alumnus van het Jaar van de Rijksuniversiteit Groningen en Google schonk een miljoen euro aan haar bedrijf. Legbank maakt mensen weer gelukkig na een traumatisch ervaring. Merel vertelt hoe dat gaat, wat er voor nodig is en hoe dat voelt!

15:45 - 16:15
Een Stapp op weg naar nieuw geluk
Judith Feiken
logopedist bij het UMCG Centrum voor Revalidatie lanceert de Speech Therapy App (STAPP). Samen met patiënten vertelt zij over de gevolgen van spraak- en taalproblematiek na hersenletsel (afasie en spraakapraxie) en hoe STAPP bijdraagt aan een plezierige en zelfstandige manier van oefenen ter verbetering van de communicatie. Intensieve training brengt geluk!

Misschien vind je dit ook leuk