Gelukkig op de Grote Markt?

Het debat

Wanneer

Donderdag 1 november | 19.30 - 21.00 uur

Locatie

ABN AMRO Kantoor
Grote Markt 22

Toegang

Gratis

Aanmelden

Nee

Voertaal

Nederlands

De Grote Markt, huiskamer van Stad, of een plek met te weinig ziel? Wat maakt een plein als de Grote Markt tot een plek waar je wilt zijn, waar je wilt verblijven en waar je gelukkig kunt zijn? Deze vraag staat centraal tijdens dit programmaonderdeel.

Deskundigen kijken samen met het publiek terug en vooruit. Waar komen we vandaan? En waar staan we nu? Wat is de functie van een plein en de Grote Markt in het bijzonder? En wat kunnen we doen om de functie als dynamisch stadsplein te versterken? Immers, met toekomstige ontwikkelingen als het Groninger Forum en de nieuwe Oostwand en ambities voor de Noordwand, een op te knappen Stadhuis én het verdwijnen van de bussen van de Grote Markt, ontstaat ook op en aan de Grote Markt ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Waar zetten we op in en hoe kijken historici en stedenbouwkundigen hier tegenaan? En wat vindt u daar eigenlijk zelf van. Daarover gaan we met elkaar in gesprek.

De bijeenkomst wordt gehost door Gavin van Osnabrugge, programmaleider Binnenstad gemeente Groningen. Er zijn drie inleiders: Bert Tuin, archeoloog en historicus, schetst een beeld van het karakter van de Grote Markt in historisch perspectief. Birgitte Bundesen Svarre van het befaamde Deense architectenbureau Gehl gaat in algemen zin in op het fenomeen plein in binnensteden. Jaco Kalfsbeek, landschapsarchitect/stedenbouwkundige bij de gemeente Groningen, richt de blik op welke karaktereigenschappen voor de toekomstige Grote Markt aan de orde kunnen zijn.

Kijk voor meer info ook even in het Ruimte voor Jou-paviljoen midden op de Grote Markt!

Misschien vind je dit ook leuk