Global Goals Event

Werelddoelen van Wormenhotel tot WereldWinkel

Wanneer

Donderdag 1 november | 14.00 – 16.30 uur

Locatie

Bie de Buuf/Het Werk
Paradijsvogelstraat 10
9713 BV Groningen

Toegang

Gratis

Aanmelden

Ja,

Voertaal

Nederlands

Meer informatie

De Global Goals moeten in 2030 wereldwijd een einde maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Hoe pakt Groningen dat aan?

De Global Goals zijn de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties voor 2030. Ze gaan over mensenrechten, economische groei, vrede en veiligheid, en klimaat. De SDGs betreffen ons allemaal. Zo ben je bijvoorbeeld door kleding die je draagt, de voeding die je eet, verbonden met werkomstandigheden van de producent, de hoeveelheid water die wordt gebruikt en vervuild tijdens de productie, en hoe duurzaam de producten verbouwd worden. Door de juiste keuzes en acties kan iedereen bijdragen aan het behalen van de Global Goals; zowel individueel als door gemeentelijk beleid.

Op 21 november vinden de Groningse gemeenteraadsverkiezingen plaats. Dat geeft burgers en politiek de kans om stevige keuzes te maken voor de duurzame ontwikkelingsagenda van de Global Goals. Groningen liep eerder al in de voorhoede mee als Millennium Gemeente om mee te helpen de Millennium doelstellingen te behalen die door de Verenigde Naties waren opgesteld voor 2015. En op 2 maart 2009 behaalde Groningen (samen met de gemeente Goes) als eerste in Nederland de titel Fairtrade Gemeente.

Kortom: Groningen heeft een eer hoog te houden! Het evenement toont een etalage van activiteiten wat er al gebeurt: van Wormenhotel tot WereldWinkel. Van Streekboer tot Eetbare Stad. Van groene ondernemers tot groene energie.

Aan het slot van het evenement presenteren vertegenwoordigers van politieke jongerenorganisaties hun wensen en plaatsen deze in de Tijdcapsule van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten: hoe willen we dat de wereld er uitziet in 2030?

Misschien vind je dit ook leuk