Gro Together Cubestee

Samen praten over leefbaarheid en meer!

Wanneer

Doorlopend

Locatie

Gro Together Cubestee
Vismarkt

Toegang

Gratis

Aanmelden

Nee

Voertaal

Nederlands

Social Media

Bijzonderheden

Voor sommige events moet je je aanmelden. Kijk hiernaast per event hoe dit kan!

Gro Together is een initiatief van Royal HaskoningDHV. Het is een initiatief dat draait om de samenleving. We luisteren naar de wensen en zorgen van bewoners uit de provincie om zo tot dé behoefte van de samenleving te komen. Samen met onze partners dragen we bij een aan leefbaar en vitaal Groningen.

Tijdens Let’s Gro bieden we een gevarieerd programma aan met open en besloten sessies. We organiseren in samenwerking met de gemeente een Hackathon, brengen Young Professionals bij elkaar, en gaan met bewoners in gesprek over leefbaarheid. En vooral: we gaan bezoekers vragen wat hen gelukkig maakt. Met de uitkomsten gaan we aan de slag. Wie weet kunnen we jou, samen met onze partners, gelukkiger maken.

Hackaton
In opdracht van de gemeente Groningen organiseren we samen met andere partijen (Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen en Fooddrop) een Hackathon in onze Cube. Knappe koppen gaan nadenken over duurzame stadslogistiek zodat Groningen veilig, bereikbaar en leefbaar blijft. Wil je hier bij zijn? Meld je dan aan via: https://www.forwardgroningen.nl/aanmelden/.

Woensdag 31 oktober 16.00 uur tot donderdag 1 november 11.30 uur

Knappe Koppen Borrel
We brengen Young Professionals uit Groningen bij elkaar om met elkaar in gesprek te gaan over de kansen die Gro Together biedt. Oplossingen, vraagstukken en vooral nieuwe samenwerkingen. Voor ons is geluk juist te vinden in die nieuwe samenwerkingen waarin we samen aan de slag gaan voor en met Groningen. De borrel begint om 17.00 uur. Wil je mee praten? Meld je dan aan via: gro-together@rhdhv.com.

Donderdag 1 november 17.00 – 19.00 uur

Jonge en oude Knappe Koppen
Op het eerste oog geeft iedereen een andere invulling aan het woord geluk. Maar is het in de basis echt zo verschillend? We gaan daar mee aan de slag in een interactieve sessie tussen (middelbare) scholieren en/of studenten en ouderen. Aan de hand van stellingen gaan beide groepen met elkaar in gesprek. Een prachtige manier om in elkaars wereld te duiken en van elkaar te leren. Het moet inspireren tot een creatieve uitspatting om een wens voor de toekomst van Groningen te maken. Ben je enthousiast om mee te doen? Meld je dan aan via: gro-together@rhdhv.com.

Vrijdag 2 november 13.00 – 15.00 uur

Knappe Koppen uit de buurt
Een belangrijk thema binnen Gro Together is leefbaarheid. Als bewoners van Groningen willen we allemaal fijn leven. Maar wat is leefbaarheid nu precies? Waarom woon je in de provincie Groningen? En waar moet een prettige leefomgeving aan voldoen? Welke ontwikkelingen en trends zie je in de provincie en wat is jouw mening daarover? Wat heeft onze provincie nodig of moet het vooral zo blijven als het nu? Ga tijdens Let’s Gro in gesprek met Knappe Koppen uit de buurt.

Aansluitend is er muziek in de cube!

Vrijdag 2 november 16.00 – 19.00 uur

 

Grandioos Groningen – Rob Mulder
Je kent dat gevoel wel; je wil iemand die je om welke reden dan ook bijzonder vindt aanspreken, maar je doet het niet. Omdat hij of zij je raar zal vinden. Of brutaal. Of onfatsoenlijk. En later heb je er spijt van dat je jezelf niet vermand hebt, want je weet dat je iets had kunnen leren. Of misschien ook niet. Hoe dan ook, je komt er nooit meer achter. Is dat stom? Neuh. Maar het is wel doodzonde. Want voor hetzelfde geld had die ene ontmoeting je leven kunnen veranderen.

Rob Mulder is conceptontwikkelaar, journalist en kunstenaar. Hij noemt zichzelf een grazer; altijd onderweg, altijd op zoek en altijd nieuwsgierig. Als conceptontwikkelaar in de reclame ontwikkelde hij talloze concepten voor internationale ondernemingen. Als journalist won hij de Gouden NL Award voor de beste journalistieke productie van 2017. En als kunstenaar opent hij op 24 november een expositie in het Drents Museum met als titel ‘It’s bigger than me’.

Alle dingen die Rob doet zijn een gevolg van toevallige ontmoetingen, gesprekken en ontdekkingstochten. Niks bijzonders, vindt hij zelf, maar niet iedereen zit zo in elkaar. Toch moedigt hij iedereen die hij tegenkomt aan om te doen wat hij doet. Hoe klein ook, want een wijde blik verruimt het denken.

Rob neemt je mee in zijn persoonlijke ontdekkingstocht en deelt zijn ontmoetingen op het platteland. Tijdens zijn sessie kun je je inschrijven voor ontmoetingen in de provincie. Met iemand die de stad verliet en succesvol werd in de provincie. Met mensen die een diepe liefde voelen voor het boerenleven. En met ondernemers die even wereldberoemd werden.

En ben je het gekwebbel van Mulder zat, dan kun je ook even zijn 2CV bekijken die op waterstof rijdt. Hij heeft hem omgedoopt tot zijn ‘2CL’eau’.

Vrijdag 2 november 19.00 – 20.00 uur
Zaterdag 3 november 16.00 – 17.00 uur

Misschien vind je dit ook leuk