ICT Congres 2018

Digitalisering in het MKB | Met Rik Vera, Erwin Blom en vele anderen!

Wanneer

Donderdag 1 november
12:30 - 18:00 uur

Locatie

Martini Plaza
Leonard Springerlaan 2
9727 KB Groningen

Toegang

Gratis

Aanmelden

Ja,

Voertaal

Nederlands

Meer informatie

Social Media

van links naar rechts: Rik Vera en Erwin Blom

Keynote 1 Erwin Blom

Met zijn bedrijf Fast Moving Targets ontdekt en duidt Erwin Blom (1961) innovatie. Hij is altijd op zoek naar nieuwe trends en ontwikkelingen en hun impact op personen, bedrijven en samenleving. Hoe kunnen mensen en organisaties zo goed mogelijk profiteren van digitale kansen, dat is de centrale vraag in zijn werk.

Hij bestudeert de grote namen en kijkt wat kleinere bedrijven daar van kunnen leren. Ook onderzoekt hij nieuwe tools en technieken die ervoor zorgen dat ook minder grote organisaties van nieuwe mogelijkheden kunnen profiteren.
Voor Blom Fast Moving Targets begon, was hij hoofd van de afdeling nieuwe media van de VPRO. Met zijn team won hij onder meer de Prix Europa en Prix Italia, persoonlijk sleepte hij de ABN AMRO New Media Award en de Vosko Trofee in de wacht.

Tijdens het ICT-Congres zal Erwin de bezoeker vooral praktische handvaten en inzicht geven voor en over digitalisering, innovatie en de nieuwe economie. Nu en in de nabije toekomst.

Keynote 2 Rik Vera

De organisatoren van ICT Congres en Rabobank zijn er bijzonder trots op dat zij topspreker Rik Vera bereid hebben gevonden om op 1 november naar Groningen te komen om de bezoekers van het ICT-Congres de betekenis en importantie  van het concept 'The Day after Tomorrow'  uit te leggen.

Denk eens na over de huidige technologische ontwikkelingen en hoe die technologie onze manier van werken veranderd heeft. En denk eens na over het tempo waarin 'digitaal' zich ontwikkeld. Kijk dan naar je eigen organisatie en wees eerlijk. Veel verder dan de waan van de dag en de zorgen van morgen komen wij vaak niet. En toch moeten wij klaar zijn voor 'The Day after Tomorrow', want 'de toekomst komt steeds dichterbij' en Artificial Intelligence (AI) gaat daarin een grote rol spelen.
Het verhaal van Rik Vera gaat hierover, waarbij hij het gedrag en behoeften van klanten centraal blijft stellen en duidelijk aangeeft welke positieve rol de nieuwe technologie (AI) daarbij kan spelen.

Rik Vera is met Peter Hinssen en Steven van Belleghem een van de oprichters van het roemruchte Nexxworks en mede-auteur van het 'Day after Tomorrow' principe. Hij geeft lezingen over de hele wereld en is vele weken van het jaar te vinden in Silicon Valley, China en andere hotspots van innovatie. Wil je meer weten over Rik Vera en Nexxworks kijk dan op de nexxworks website, maar kom vooral op 1 november naar Martiniplaza!

Het ICT-Congres 2018

Het ICT Congres 2018 toont beslissers in het MKB hoe digitalisering leidt tot kwaliteit, groei en continuïteit. Twee plenaire sessies en 24 workshops met boeiende en deskundige sprekers geven inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitalisering in het MKB.

Voor het MKB
ICT Congres 2018 laat zien hoe de toepassing van innovatieve technologie rendement oplevert in het MKB: dit kan bestaan uit kwantitatieve groei (afzet/omzet/winst) maar ook groei van de kwaliteit van de bedrijfsvoering, en een toenemende medewerkerstevredenheid en klanttevredenheid.
Het ICT Congres 2018 faciliteert kennisuitwisseling: MKB-ers laten zien hoe digitalisering hun business heeft doen groeien, welke praktische stappen daarvoor genomen dienden te worden, en welke uitdagingen ze daarbij tegen kwamen.
Het ICT Congres 2018 heeft een netwerkfunctie: beslissers in het MKB ontmoeten elkaar in een informele sfeer.

Organisatie
Het ICT-Congres wordt georganiseerd door AIESEC, werelds grootste dienstverlener in internationale trainees en De Technologie Coöperatie (DTC), de grootste coöperatie van ICT bedrijven in Noord-Nederland.

Regionale Samenwerking
MKB Noord en Samenwerking Noord leveren brede ondersteuning bij de organisatie van het congres. Hiermee leveren zij een aanzienlijke bijdrage aan de groei van ICT Congres 2018, zowel in omvang als in kwaliteit.

Misschien vind je dit ook leuk