Onderwijsinnovatie050

Groningen, dé onderwijsinnovatiestad van Nederland

Wanneer

Vrijdag 2 november | 9.00 -18.00 uur

Locatie

Het Kasteel
Melkweg 1

Toegang

Gratis

Aanmelden

Ja,

Voertaal

Nederlands

In Groningen is het onderwijs constant in beweging, op weg naar de toekomst. We laten je graag kennismaken met de prachtige initiatieven op het gebied van onderwijsinnovatie in de stad.

Groningen, dé onderwijsinnovatiestad van Nederland. De stad herbergt unieke initiatieven op het gebied van Onderwijsinnovatie, tot stand gekomen door samenwerkingen binnen het onderwijsveld en ver daar buiten.

De initiatieven zijn in drie centrale thema’s in te delen: Digitale geletterdheid, Het leren van de toekomst en Ondernemerschap. Tijdens Let’s Gro presenteert Onderwijsinnovatie050 op elk thema een groot aantal initiatieven uit de stad. Bezoekers kunnen met eigen ogen zien en beleven wat een bijzonder onderwijsinnovatieklimaat we in Groningen hebben.

We laten zien hoe door de unieke samenwerking de Groningse kinderen en jongeren zich binnen het onderwijs, door alle onderwijslagen heen, op een innovatieve manier ontplooien en welke waardevolle vaardigheden ze verzamelen voor een leven lang leren. Naast het presenteren van deze prachtige initiatieven, zijn er lezingen van onder andere Remco Coppoolse (Learning Lab Onderwijsinnovatie) en Marianne Zwagerman (Innovatiestrateeg) en is er ruimte om andere innovatieve pioniers te ontmoeten en volop te netwerken.

Misschien vind je dit ook leuk