Is geluk meetbaar?

met Peter Hein van Mulligen, Engbert Breuker, Loes van Rijsewijk en Klaas Kloosterman

Wanneer

Zaterdag 3 november | 14.30 - 15.45 uur

Locatie

Grand Theatre
Grote Markt

Toegang

Gratis

Aanmelden

Nee

Voertaal

Nederlands

Meer informatie

Social Media

Is geluk meetbaar?  Het geluk van de stad schoon aan de haak. Met Peter Hein van Mulligen (CBS), Engbert Breuker (Pentascope), Loes van Rijsewijk en Klaas Kloosterman (OIS Groningen).

Engbert Breuker presenteert deze middag over de meetbaarheid van geluk. Hoe kun je in de stad Groningen de kans op geluk bij bewoners vergroten?

Peter Hein van Mulligen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) introduceert de Monitor Brede Welvaart. Met dit instrument brengt het CBS alles dat het leven de moeite waard maakt in kaart: wat zijn de trends en hoe doen we het internationaal? Met speciale aandacht voor het geluk van Groningen.

Loes van Rijsewijk, onderzoeker bij Onderzoek, Informatie en Statistiek Groningen staat stil bij de vraag wat Groningers gelukkig maakt. Kunnen we hen dat niet gewoon vragen? Van Rijsewijk verschaft verder inzicht in de betekenis van geluk voor de Stadjer en ze gaat in op het meten van geluk en de nodige hindernissen die daarbij omzeild moeten worden. Hoe meet je Gronings Geluk?

DJ Leedsizzer draait tussendoor gelukkig gekozen plaatjes.

Misschien vind je dit ook leuk