Kaffee und Kuchen

Moi Moin: Duitsland & Stad

Wanneer

Zaterdag 3 november | 14.00 - 16.00 uur

Locatie

Lutherse Kerk
Haddingestraat 23
Groningen

Toegang

Gratis

Aanmelden

Nee

Voertaal

Nederlands

Meer informatie

Social Media

Bijzonderheden

Voertaal Nederlands + Duits

Ben je geïnteresseerd in de Duitse taal en cultuur? Kom dan zaterdag 3 november naar onze “Kaffee und Kuchen”-middag in Groningen! In samenwerking met het festival Let’s Gro organiseert het Duitse genootschap Grimm und Kluge namelijk een middag gevuld met gezellige activiteiten om de culturele, talige en culinaire verschillen en overeenkomsten tussen Nederland en Duitsland te vieren!

De middag zal gemodereerd worden door niemand minder dan Bram Douwes, bekend als presentator van RTV Noord, met een vlotte Nederlands/Duitse babbel!

De middag wordt afgetrapt met een interessant sprekersgedeelte, waarin onder andere Dr. Konstantin Mierau (geliefd docent aan de Rijksuniversiteit Groningen) zal spreken over grappige en leuke, interessante taal- en cultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland. Er wordt namelijk vaak gedacht dat Nederland en Duitsland op elkaar lijken, maar bestel een frikadel/Frikadelle in Nederland en in Duitsland, en je krijgt toch behoorlijk wat anders op je bord. En zo zijn er nog veel meer vaak subtiele, en daardoor leuke verschillen. Geboren in Duitsland, maar inmiddels al jaren woonachtig en werkend in Nederland kan Dr. Mierau ons hier alles over vertellen!

Tijdens de tweede helft ga je de strijd aan met elkaar in een pubquiz! Sport, taalverschillen, trivia, muziek; wie weet de meeste, soms wellicht zeer verrassende antwoorden op de quizvragen over beide buurlanden? De stereotypische voetbalrivaliteit komt hierbij bijvoorbeeld zeker aan bod, maar de sfeer is bij ons uiteraard gemütlicher! En een pubquiz is geen pubquiz zonder een leuke prijs.

Deze prijs bestaat uit 2 retourtickets van Groningen Airport Eelde naar München en wordt aangeboden door Groningen Airport Eelde!

Gedurende de middag zal er koffie en thee verzorgd worden.

Wir freuen uns schon, euch begrüßen zu können!

Grüße!

Misschien vind je dit ook leuk