Lancering Spot: TV Groningen

Online tv-kanaal voor jong en studerend Groningen

Wanneer

Vrijdag 2 november | 17.00 - 17.45 uur

Locatie

Let’s Gro-tent
Grote Markt

Toegang

Gratis

Aanmelden

Nee

Voertaal

Nederlands

Groningen is de jongste stad van Nederland, dit komt door het grote aantal studenten dat hier woont. In totaal studeren in Groningen meer dan 60.000 studenten. Gek genoeg is er in Groningen geen (tv-)kanaal dat zich richt op deze jonge doelgroep.

Gemiste kans! Spot: Groningen ziet kans een nieuw kanaal te ontwikkelen dat zich specifiek richt op jong en studerend Groningen. Op dit moment vindt er een aantal interessante ontwikkelingen plaats in medialandschap. De belangrijkste trend is dat traditionele media steeds minder worden ingezet om doelgroepen te bereiken. Je hoeft niet meer perse in het reclameblok van de Champions League-finale te adverteren om voetballiefhebbers te bereiken.

Er is veel meer mogelijk. Nieuwe media maken dit mogelijk en groeien dan ook enorm. Adverteerders gaan mee in deze ontwikkelingen. Zij zijn constant opzoek naar nieuwe manieren om specifieke doelgroepen te bereiken. Dit maakt ook dat lokale media interessanter worden voor adverteerders. Zij kunnen op deze manier gericht een specifieke doelgroep aanspreken.

Spot: Groningen ziet kans een nieuw (online) kanaal te ontwikkelen dat zich specifiek richt op jong en studerend Groningen. Spot maakt items gericht op o.a. actualiteit, studeren, uitgaan, lifestyle, cultuur, sport, gezondheid, wonen en werken. Kortom thema’s die aanspreken. Op dit moment heeft Spot bijna 23000 actieve volgers.

De leeftijd van onze volgers is gemiddeld 18- 27. In het verleden heeft deze pagina al bewezen een groot bereik te hebben. Ambitie: vanaf november 2018 wil Spot: Groningen functioneren als fulltime redactie. Wekelijks worden aansprekende items gepubliceerd gericht op de doelgroep.

Misschien vind je dit ook leuk