Let’s Gro Geluk

Geluk groeit door het te delen

Wanneer

Doorlopend
(tent open vanaf 10.00 uur)

Locatie

Let’s Gro-tent
Grote Markt

Toegang

Gratis

Aanmelden

Nee

Voertaal

Nederlands

Social Media

Let's Gro Geluk is een community-artproject van Lilian Booltink in samenwerking met Hans d’Achard om Verbondenheid en Geluk te laten groeien.

Geluk groeit als je het kunt delen met iemand anders, oftewel als je je verbonden voelt met anderen. Niet alleen jij bent dan gelukkig, maar ook de ander met wie je het deelt! En dat maakt jou ook weer gelukkiger.

Tijdens het festival maken we gezamenlijk een kunstwerk met gedoneerde oude kleding (mede mogelijk gemaakt door Kringloopbedrijf Goud Goed), wol, garen, draad én met Hartslagen. Deze interactieve installatie groeit als een levend organisme en verspreidt zich over het festival om Verbinding te laten wortelen in Groningen.

Terwijl we bezig zijn met Verbinding, groeit ook het besef van wat dit eigenlijk betekent; deze verbinding die we met elkaar kunnen voelen, gaat eigenlijk nog veel verder… Geluk bestaat niet als je Lijden niet kunt ervaren, Gezondheid niet zonder Ziekte, Leven niet zonder Dood.

Wij kunnen bestaan omdat de natuur ervoor zorgt dat we water, zuurstof en voedsel hebben. Als we sterven ontbindt ons lichaam en wordt een voedingsbron voor nieuw leven. Alles ontstaat, vergaat en transformeert. Niets blijft zoals het is, maar alles is met elkaar verbonden…

Wil je je ook graag met dit project verbinden? Kom tijdens het festival meedoen en/of doneer wol, garen, draad of misschien zelfs je eigen hartslag! Bij wolwinkel Het Achterpand (Lage der A-1) kun je voor het festival al wol voor dit project langsbrengen of misschien wil je wel een bolletje doneren door het daar te kopen. Zo verbind je jezelf met de stad Groningen en haar gelukkige toekomst, zelfs als je er niet bij kunt zijn!

Misschien vind je dit ook leuk