Michiel Korthals en Groene Peperprijs

Uitreiking en lezing

Wanneer

Zaterdag 3 november | 14.00 - 15.30 uur

Locatie

Nieuwe Raadszaal
Stadhuis

Toegang

Gratis

Aanmelden

Nee

Voertaal

Nederlands

Meer informatie

Als je wilt meedingen naar de prijs: www.groenepeperprijs.nl

foto: Shutterstock

Een lezing van filosoof Michiel Korthals over Goed Eten, wat is dit nu eigenlijk? Gecombineerd met deze lezing wordt de Groene Peperprijs 2018 uitgereikt, om een innovatief voedseliniatief een steun in de rug te geven.
De afstand tussen fanatieke ‘foodies’ en mensen die zo gemakkelijk (en goedkoop!) mogelijk hun maag vullen is nog nooit zo groot geweest. Maar wat is nu goed eten? En is het nodig om je hier mee bezig te houden? Ja, zegt filosoof Michiel Korthals. Kom en leer hoe goed leven, goed boeren en goed eten ten diepste met elkaar verbonden zijn!

Aansluitend wordt voor de derde keer de Groene Peperprijs uitgereikt. De prijs is een initiatief vanuit de gemeente en is bedoeld om innovatieve voedselinitiatieven een steun in de rug te geven. Wil jij weten welke groene, innovatieve projecten in Groningen en omgeving opgezet zijn? En ben je benieuwd wie er met de Groene Peperprijs vandoor gaat? Op 3 november zal een jury bekend maken welk initiatief er vandoor gaat met €1000,- aan prijzengeld en hulp en aandacht bij het vervolg van het initiatief.De ambitie is om met deze prijs nieuw opgezette groene initiatieven in en rondom de stad te ondersteunen. De prijs is in het leven geroepen vanwege de pensionering van beleidsmedewerker Groen, Wout Veldstra en het Europese voedselproject Reframe. Binnen dit onderzoeksproject kijkt de Gemeente Groningen, in samenwerking met de Provincie en het MKB, naar nieuwe mogelijkheden voor het verkorten van de voedselketens.

Om in aanmerking te komen voor de Groene Peperprijs is er een aantal vereisten opgesteld:
Het moet gaan om een voedselinitiatief dat inspirerend en vernieuwend is, daarnaast moet het iets toevoegen aan het sluiten van een regionale voedselketen en moet het iets toevoegen aan het lokale voedselsysteem.  Zie voor deelname en verdere informatie: www.groenepeperprijs.nl.

Voor toegang tot de prijsuitreiking en lezing is aanmelden niet nodig.

Misschien vind je dit ook leuk