Minisymposium Beschermd Wonen

Over initiatieven en innovatie

Wanneer

Donderdag 1 november | 13.00 - 17.00 uur

Locatie

EM2
Suikerlaan 6

Toegang

Gratis

Aanmelden

Ja,

Voertaal

Nederlands

Meer informatie

Hoe zorgen we dat mensen die uitstromen uit Beschermd Wonen een eigen plek krijgen in de buurt? In gesprek met ervaringsdeskundigen, professionals, initiatiefnemers en een wetenschapper.

Er stromen steeds meer mensen uit van Beschermd Wonen & Opvang naar zelfstandig wonen in de buurt. Tijdens dit mini-symposium bekijken en ervaren we deze ontwikkeling vanuit verschillende hoeken. Ervaringsdeskundigen proberen jou mee te nemen in hun belevingswereld. Een wetenschapper biedt ons een theoretische blik op de maatschappelijke beweging die gaande is. Na het plenaire gedeelte gaan we aan de slag.

Je kunt kennismaken en meedenken met verschillende initiatieven die deze ontwikkeling al in de praktijk brengen. En ten slotte gaan we in gesprek over wat jij met jouw organisatie kan doen om deze beweging op een goede manier vorm te geven. Dit mini-symposium wordt georganiseerd door Welkom in de Buurt. Welkom in de Buurt is een project dat innovatie binnen de provincie Groningen wil stimuleren op het gebied van beschermde woonvormen en opvang.

Door het ontwikkelen én ondersteunen van initiatieven, vergroten we de kans dat mensen vanuit Beschermd Wonen & Opvang op een geslaagde manier kunnen deelnemen aan de maatschappij. Welkom in de Buurt wordt in opdracht van de gemeente Groningen uitgevoerd door Buro Bries.

Misschien vind je dit ook leuk