Op weg naar een ‘nieuwe Oosterpoort’

Denk mee over het nieuwe muziekcentrum

Wanneer

Don. 1 november | 15:30-17:00 uur
Vrij. 2 november | 15:30-17:00 uur
Zat. 3 november | 13:30-15.00 uur

Locatie

Entreehal De Oosterpoort
Trompsingel 27

Toegang

Gratis

Aanmelden

Ja,

Voertaal

Nederlands

Bijzonderheden

De rondleidingen (achter de schermen) zijn minder geschikt voor mindervaliden.

Bestel nu je gratis tickets

De Oosterpoort is een begrip tot ver buiten Groningen. Het gebouw is echter zodanig verouderd, dat het tijd is om na te denken over een opvolger. Hoe moet die eruitzien? Denk mee over het nieuwe muziekcentrum tijdens een exclusief kijkje achter de schermen van De Oosterpoort.

Groningen is een echte muziekstad. Er is een levendige popscene en een klassiek aanbod van wereldniveau. Als thuisbasis van het Noord Nederlands Orkest en Eurosonic Noorderslag is De Oosterpoort hét muzikale brandpunt van het Noorden, met een (inter)nationale uitstraling. Zonder Oosterpoort geen positie van Groningen als tweede popstad van Nederland.

Nu blijkt dat de huidige Oosterpoort niet langer mee kan, is het tijd om na te denken over een passende opvolger, die binnen nu en tien jaar de deuren opent. Hoe moet het nieuwe muziekcentrum eruitzien? Wat is de beste plek? En hoe ziet het aanbod eruit? Denk mee over het nieuwe muziekcentrum tijdens een unieke rondleiding door De Oosterpoort.

Programma

Donderdag
Ga op donderdag 1 november mee op ontdekkingstocht met popprogrammeur Joey Ruchtie en ervaar hoe het er achter de schermen aan toe gaat als vocaal ensemble The King’s Singers zich naast folk heldin Alela Diane voorbereidt op een optreden.

Vrijdag
Op vrijdag 2 november neemt programmeur klassiek Yvonne van den Berg je mee achter de schermen bij het Noord Nederlands Orkest, terwijl in de kleine zaal Curtis Harding zich voorbereidt.

Zaterdag
Op zaterdag 3 november voert popprogrammeur Peter Sikkema je achter de schermen langs de voorbereidingen van roots-en americanafestival TakeRoot.

 

Misschien vind je dit ook leuk