Pompoendiner

Exotische groente in 'n nuchter landschap!

Wanneer

Zaterdag 3 november | 18.00 - 21.30 uur
De bus vertrekt om 17.00 uur vanaf het Hoofdstation!

Locatie

Reinaheerd
Kerkeweg 3
Finsterwolde

Toegang

€25,- excl. drankjes

Aanmelden

Ja,

Voertaal

Nederlands

In het nieuws

Social Media

Op zaterdag 3 november aanstaande kun je kennismaken met de culinaire veelzijdigheid van de pompoen. Van voor- tot nagerecht, de pompoen staat centraal!

Groningen: een stoere provincie waar graan, bieten, aardappelen en koeien het landschap inkleuren. Of toch niet? Er worden steeds meer exotische gewassen in onze nuchtere provincie geteeld. Een daarvan is de van oorsprong Amerikaanse immigrant de Cucurbita oftewel de pompoen! Maar wat kun je eigenlijk allemaal maken van pompoen?

Op zaterdag 3 november aanstaande kun je kennismaken met de culinaire veelzijdigheid van de pompoen. Dan organiseren de boeren Harm Evert Waalkens, Bert Gosselaar en Gert Noordhoff op een steenworpafstand van het veld waar de pompoenen zijn geteeld, een pompoendiner: van voor- tot nagerecht, de pompoen staat centraal! Speciaal om zijn bijzondere smaak teelden ze de ‘Blue Hubbard’: een van de meest smaakvolle pompoenen ter wereld.

Het pompoendiner wordt gehouden in de stal van biologische melkveehouderij Reinaheerd in Finsterwolde. Eten bij de koeien! Kleed je dus warm aan!

Viergangendiner. Entree 25,- excl drankjes. Plaats: Finsterwolde, Kerkeweg 3. Aanvang 18:00 uur. Opgave verplicht. Maximaal 50 mensen. Voor busvervoer van de stad Groningen naar Finsterwolde wordt gezorgd.

Bekijk hier het item van RTV Noord!

Misschien vind je dit ook leuk