Startup Weekend Meet-ups

Een drietal meet-ups over startup-onderwerpen

Wanneer

Woensdag 31 oktober, donderdag 1 november en vrijdag 2 november | 19.00 - 21.00 uur

Locatie

Verschilt per workshop

Toegang

Gratis

Aanmelden

Ja,

Voertaal

Nederlands

Meer informatie

Bijzonderheden

Aanmelden gewenst, zie hiernaast voor de desbetreffende link

Startup Weekend Groningen draagt al sinds jaar en dag uit dat door samen te werken, open te staan voor anderen en te ondernemen vanuit een altruïstisch gedachtegoed niet alleen een grotere impact gemaakt kan worden, maar dat dit ook bijdraagt aan geluk. Samen ergens voor staan en datgene bewerkstelligen maakt namelijk gelukkiger. 

Tijdens Startup Weekend Groningen gaan deelnemers met behulp van coaches aan de slag om verschillende ideeën om te toveren tot start-ups. Het is een snelkookpan waarin kennis wordt opgedaan, vriendschappen worden gesmeed en in energieke sfeer met elkaar wordt samengewerkt.

In aanloop naar het Startup Weekend, dat op 16/17/18 november zal plaatsvinden, organiseert de organisatie van Startup Weekend tijdens Let’s Gro een drietal meet-ups. De volgende onderwerpen staan daarin centraal: De waarde van altruïstisch ondernemerschap, toepassen van het business model canvas, het hoe en wat van investeringen in start-ups en design thinking methodieken.

Workshop 1: Creëer je eigen geluk.

Het kan zijn dat je al tijden rondloopt met de wens weer energie te vinden voor het afmaken van je scriptie, of om die eeuwige jongensdroom binnen nu en een jaar te realiseren. Deze workshop is voor iedereen die uitgedaagd wil worden om met zijn eigen vraagstuk aan de slag te gaan.

Wie: Agents of change - Margo Van Der Wolf
Waar: House of change. Oude Boteringestraat 47
Aanmelden: https://www.meetup.com/nl-NL/swgroningen/events/255609519/

—————

Workshop 2: Design thinking - empathie

De workshop Building empathy bestaat uit twee delen. In het eerste deel ga je aan de slag met jezelf. We werken aan een stukje mindset, de basis. In het tweede deel pas je je opgedane inzichten en kennis toe. Je leert hele goede gesprekken te voeren en interviews af te nemen. Zo leer je onder andere een veilige setting neer te zetten in een gesprek en de juiste vragen te stellen.

Wie: Auke Schotanus
Waar: De Pijp
Aanmelden: https://www.meetup.com/nl-NL/swgroningen/events/255609607/

—————

Workshop 3: Effectief Altruïsme

Veel mensen willen iets goeds doen voor een ander, vaak zelfs zonder er iets voor terug te verwachten. Zou het niet fantastisch zijn wanneer die acties ook nog eens een maximaal effect hebben? Daarover gaat Effectief Altruïsme (EA). In deze interactieve lezing wordt ook ingegaan op de effecten van onbaatzuchtig handelen op de altruïst zelf.

Wie: Rutger van der Laan
Waar: Het Kwadraat - Spindle
Aanmelden: https://www.meetup.com/nl-NL/swgroningen/events/255587254/

Misschien vind je dit ook leuk