Van beving naar binding

Initiatieven uit de regio

Wanneer

Woensdag 31 oktober | 13.00 - 16.30 uur

Locatie

Let’s Gro-tent
Grote Markt

Toegang

Gratis

Aanmelden

Ja,

Voertaal

Nederlands

Meer informatie

Social Media

Bijzonderheden

Aanmelden hoeft alleen als je zelf een idee in wilt brengen

In de Let’s Gro tent op de Grote Markt laten we je zien welke mooie initiatieven de aardbevingsregio voortbrengt. Misschien heb je zelf ook ideeën waarmee Groningen een veilig, gezond en comfortabel leefgebied kan blijven? Kom langs!

Als het woonplezier wordt verstoord, doordat Groningen van leefgebied verandert in aardbevingsgebied, dan komen er veel initiatieven los. Diverse dorpen nemen het heft in eigen hand en bewoners werken met elkaar aan hun toekomst. Versneld door de aardbevingsproblematiek schieten bottom-up initiatieven uit de grond om gebiedsgericht de schouders eronder te zetten.

Natuurlijk zien zij de problemen, maar vooral ook de kansen. Wat te denken van de boost voor de energietransitie en de koppelkansen van de bevingsbestendige bouw met levensloopbestendig wonen? Bovendien: door sloop en nieuwbouw kan de regio versterkt worden als aantrekkelijk woon-, werk- en leefgebied. En niet te vergeten: er zijn kansen voor de bouwsector en daarmee een nieuw economisch perspectief voor mensen in de regio, waar sprake is van krimp en werkloosheid. Kortom, er is veel gaande in onze provincie.

EPI-kenniscentrum werkt voor en in de aardbevingsregio en wij willen de Groningers helpen om de kansen maximaal te benutten. Wij dragen met onze kennisdeling ons steentje bij aan het oplossen van de diverse maatschappelijke opgaven in het gebied. Samen zorgen we voor meer geluk!

In de Let’s Gro tent op de Grote Markt laten we je - samen met veel van onze partners – zien welke mooie initiatieven de regio voortbrengt. Energie, ICT op basis van 5G, bouw-innovatie, nieuwe opleidingen en nog veel meer. Maar natuurlijk laten we je ook kennismaken met specialistische aardbevingsbestendig bouwkundige concepten, zoals schokdempers in de fundering of muurversterkende maatregelen. Ook de in Groningen aanwezige internationale kennis van aardbevingen komt aan bod.

Wij worden gelukkig van die innovatieve kracht en de kansen! Misschien heb je zelf ook ideeën waarmee Groningen een veilig, gezond en comfortabel leefgebied kan blijven?

Meld je van tevoren aan als je het podium op wilt. En kom gewoon langs als je in bent voor een goed gesprek!

Misschien vind je dit ook leuk