dHealth Lab | Hospital at Home |
De toekomst van ziekenhuiszorg thuis

Woensdag 1 november
ITurnIT, Oosterstraat 52 Groningen
Aanvang 13:30 uur. Toegang gratis!

Installeer nu de Let’s Gro App!

Android, IOS en Windows 10 Mobile
Superhandig voor het overzicht en het maken van je eigen programma!

Meer over dHealth Lab op Let's Gro

hospitalathome.nl/

Binnen het dHealth Lab behandelen we diverse thema’s op het gebied van gezondheidszorg waarvoor (digitale) innovaties van toegevoegde waarde kunnen zijn. Een van onze thema’s is ‘Ziekenhuiszorg Thuis’, dHealth Lab trekt hierin samen op met het Hospital @ Home initiatief van het UMCG. Een initiatief om ouderen met dementie die opgenomen moeten worden, eerder weer thuis te kunnen behandelen.  Tijdens de Meetup van dHealth Lab kun je kennis maken met beide noordelijke initiatieven en kijken we naar de toekomst van ziekenhuiszorg thuis. Minder ziekenhuis, meer thuis.

Hospital at Home
‘Hospital at Home’ biedt innovatieve en effectieve ouderenzorg aan kwetsbare ouderen met dementie. Onder de vlag van Hospital at Home slaat het UMCG en een groep partners, een voor Nederland uniek zorgpad in, met als hoofddoel om ‘Ziekenhuiszorg Thuis’ te leveren.
Wanneer ziekenhuiszorg thuis gegeven wordt de patiënt niet opgenomen in het ziekenhuis of veel eerder uit het ziekenhuis ontslagen. De zorg blijft hetzelfde maar wordt gegeven in de vertrouwde eigen thuisomgeving. Thuis kan dan alle zorg ontvangen worden die nodig is en dat volgens de huidige Nederlandse richtlijnen en kwaliteitseisen die gelden voor ziekenhuiszorg.

dHealth Lab
dHealth Lab is een omgeving voor het ontwikkelen en testen van producten en innovaties op het snijvlak van gezondheidszorg en IT. In dHealth Lab werken bedrijven, kennis- en zorginstellingen samen aan de ontwikkeling en lancering van innovaties voor de zorg om ook in de toekomst de zorg goed, en betaalbaar te houden.
dHealth Lab is een gezamenlijk initiatief van het UMCG, de Hanzehogeschool Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen en de IT-bedrijven Wildsea en Reconcept. Naast investeringen van deze partners wordt het project gesubsidieerd door de Gemeente Groningen, Provincie Groningen en de Europese Unie.

Image