Vrijdag 3 november | DOT Groningen | Tent Grote Markt | Toegang gratis!

LET’S LEARN
Het onderwijs van de toekomst

Installeer nu de Let’s Gro App!

Android, IOS en Windows 10 Mobile
Superhandig voor het overzicht en het maken van je eigen programma!

Op vrijdag 3 november staat Let’s Gro voor een groot deel in het teken van alles wat te maken heeft met leren en onderwijs, maar dan anders: Let’s Learn! in DOT

Een leven lang leren, digitaal vaardig worden, ‘Flip the Classroom’, ‘21st Century Skills’, Ecole 42; buzzwoorden of belangrijke nieuwe blijvende ontwikkelingen in onze manier van leren? Onderwijs en Groningen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens Let’s Learn krijg je een avontuurlijk overzicht van de stand van zaken en vooral wat wij allemaal de komende tijd kunnen verwachten. Hier alle programma-onderdelen die vallen onder Let’s Learn:

DE DIGITALE BUTLER
Jarno Duursma over de impact van kunstmatige intelligentie op het onderwijs. Hoe leiden we onze kinderen op voor banen die er nu nog niet zijn?
> Lezing

Futures Literacy Workshop | Hoe gebruik jij de toekomst
Deze Futures Literacy Knowledge Lab bied je de gelegenheid de toekomst te leren gebruiken, maar ook je eigen aannames over de toekomst te onderzoeken. Ben jij klaar om deze vragen te tackelen? Dan is deze workshop iets voor jou.

En wat vonden eerdere deelnemers ervan? “This workshop was life changing; it makes you think differently about the present.”

SOLAR TEAM GRONINGEN
Het team vertelt meer over het project en hoe zij het onderwijs en het team in de toekomst willen gaan verbinden.
> Interactieve presentatie

JIJ MAAKT DE STAD
Studenten van Hanzehogeschool en Urban Gro Lab hebben een VR-wereld gemaakt, waarin ze de complexiteit aantonen van het maken van een ideale straat of stad. Virtual Reality (VR) in het onderwijs.
> Demonstratie

DE MEESTER, DE BAAS
NHL ontwikkelt een serious game voor herkenning van hoogbegaafd gedrag en begeleiding van de leerling. Je krijgt een prototype demonstratie!
> Demonstratie

BIT-STUDENTS
De projectaanpak van BIT students slaat niet alleen aan bij grote tech bedrijven, maar ook binnen het onderwijs. Mede-oprichter Marco van der Werf vertelt waarom.
> Lezing

HET BEDRIJFSLEVEN GEEFT LES
TheFactor.e en Hackerone geven regelmatig les aan jongeren over hun vak en over de mogelijkheden van digitaal. Neem nu zelf plaats en volg de les.
> Demonstratie

DIGITALE GELETTERDHEID
Het Openbaar Onderwijs Groningen (O2G2) zet stevig in op digitale geletterdheid. Een doorlopende leerlijn digitale geletterdheid. Hoe krijg je dat van de grond?
> Lezing

FINALE BATTLE OF THE SCHOOLS
In een 48 uur durende non-stop Battle maken teams van mbo- en hbo-opleidingen werkende oplossingen voor de door het bedrijfsleven/instellingen ingebrachte cases,uitdagingen en opdrachten. Tijdens de finale presenteren ze de uitkomsten.

en binnenkort nog veel meer | stay tuned!