De route van… programmeur Alfred Kazemier

Foto: Knelis (2017)

Wie Let’s Gro bezoekt, moet vooral een kijkje nemen op de bijzondere plekken van het festival: we pakken uit op het Waagplein met het adembenemende kunstwerkMuseum of the Moon van Luke Jerram; verspreid op de Grote Markt en Vismarkt staan de vier duurzame Cubestee-paviljoens vol activiteiten en presentaties; pal voor het stadhuis vindt je de Grote Marktplaats - een tentoonstelling met veel recente archeologische vondsten uit de Oostwand en tot slot kun je naar het BIM-station aan de Diepenring. Die krijgt speciaal voor Let’s Gro een nieuw jasje waar je vrolijk van wordt!

Interessante sprekers zijn er ook genoeg. Mijn top drie: Meik Wiking op woensdagavond 21.00 uur - de auteur van Hygge, de Deense weg naar geluk; Diederik Samsom over het Klimaatakkoord op donderdagmiddag 13.00 uur in de Nieuwe Kerk en op vrijdagavond ‘How to build a Happy City?’ Om 20.00 uur in het Grand Theater met Birgitte Bundesen Svarre, Peter Vanden Abeele en Paty Rios.

En verder zijn er vooral een heleboel interessante plannen, activiteiten en initiatieven voor de stad; zo start het ontwerp voor de Nieuwe Grote Markt, laten we het ontwerp voor het Stadhuis zien en wordt de nieuwe kaart van Groningen getekend samen met plannenmakers. Gewoon even binnenlopen in de gezellige Let’s Gro tent mag ook gewoon!

Alfred Kazemier, hier links op de foto, tijdens Let's Gro 2017