Terug naar programmaoverzicht

BikeXperience

Een interactieve fietsexcursie door de stad

Voeg toe aan mijn programma

Wanneer

Donderdag 2 november
09:30 - 12:00 uur

Locatie

Start: Gedempte Zuiderdiep 98

Toegang

Gratis toegang.

Aanmelden

15 beschikbare plekken. Geef je op via: e-mail.

Soort event

Excursie + workshop

Voertaal

Website en Sociale Media

sacgroningen.nl

Vergeet niet je fiets mee te nemen!
Bring your Bicycle!

BikeXperience | Een interactieve fietsexcursie door de stad

De stad Groningen staat bekend als fietsstad: maar liefst 60% van de verplaatsingen die mensen maken door de stad gaan per fiets. Hoe ervaren jullie deze fietsstad? Is de stad fietsvriendelijk voor iedereen? Kunnen toeristen en internationals er de weg vinden? En komen studenten en werkend Groningen veilig aan op hun locatie?

Tijdens Let’s Move nemen wij, studenten van SAC Groningen, jullie mee op fietsexcursie. Tijdens deze fietsexcursie denken we samen na over de fietsinfrastructuur.  Wat kan verbeterd worden? Waar is het fijn fietsen en waar niet? Samen bedenken we ideeën om de stad in de toekomst fietsvriendelijker te maken. Graag nodigen we zowel Stadjers als internationals uit voor deze excursie. We zullen namelijk verkennen of er een verschil bestaat in de manier waarop deze twee groepen fietsstad Groningen ervaren. Wees niet bang om mee te doen, de excursie is laagdrempelig en er is geen voorkennis over ruimtelijke planning voor nodig. Het gaat om jouw ervaring!

We starten met een korte introductie, waarbij we kort ingaan op de veranderingen binnen de fietsinfrastructuur, waarna we in twee groepen (één Nederlandstalig en één Engelstalig) op de fiets springen om de high- en lowlights op het gebied van fietsinfrastructuur te aanschouwen. We zullen ons wanen in het leven van de stadsplanners om tot mogelijke antwoorden te komen op de bovenstaande vragen. Tijdens de excursie nemen we de tijd om diverse tussenstops te maken, waarbij we discussiëren en dromen over de fietsstad van de toekomst.

Na de fietsexcursie komen de twee groepen weer samen in DOT en blikken we kort terug op de opgedane ervaringen. Hier hopen we vast te kunnen stellen hoe internationals de fietscultuur ervaren en in welke mate dat verschilt met de manier waarop Stadjers dit ervaren. Tot slot zullen we in een gezamenlijke sessie de ideeën en dromen op papier zetten en deze met elkaar delen.

Fietsen jullie mee? Er is plek voor 15 Nederlandstaligen en 15 Engelstaligen. Aanmelden via dit emailadres