Terug naar programmaoverzicht

Het succes van BIT-Students en Ecole 42

Het onderwijs kan echt anders.

Voeg toe aan mijn programma

Wanneer

Vrijdag 3 november
10:30 - 11:00 uur

Locatie

DOT, Vrydemalaan 2

Toegang

Gratis toegang.

Aanmelden

Je hoeft je niet vooraf aan te melden.

Soort event

Lezing

Voertaal

Nederlands

Website en Sociale Media

www.bit-students.com

Het succes van BIT-Students en Ecole 42 | Het onderwijs kan echt anders.

BIT students is een groep van 35 AI en Software Engineering studenten die al vanaf jongs af aan programmeren. Zij zijn vorig jaar begonnen omdat zij zich verveelden op hun opleiding. Als jonge tech-fanaten bouwen zijn als bijbaan innovaties voor bedrijven als eBay, Jumbo en de Correspondent.

De projectaanpak van BIT students slaat niet alleen aan bij grote tech bedrijven, maar ook bij het onderwijs. HBO en WO studenten kunnen inmiddels bij BIT students studiepunten halen op hun opleiding. Daarnaast wil de gemeente Amsterdam de BIT students werkwijze integreren bij MBO en HBO instellingen. Marco van der Werf, Computer Science student, is een van de twee oprichters van BIT students. Hij vertelt over het succes van BIT students, over hun werkwijze en over hun plannen voor de toekomst. Marco weet alles over het revolutionaire onderwijsproject ‘Ecole 42’.

Ecole 42 is een programmeur opleiding zonder docenten, boeken, lestijden en diploma’s. De opleiding is gratis en het gebouw is 24 uur per dagen open. De toelatingseisen zijn hoog (van 70.000 aanmeldingen werden er in Parijs 3.000 toegelaten), maar je hebt geen vooropleiding nodig. Je werkt op de opleiding in groepjes op basis van deadlines en je werk wordt beoordeeld door mede-studenten.

Dat is echt anders! Daar moet je meer van weten!