Terug naar programmaoverzicht

De digitale butler

De impact van kunstmatige intelligentie op het onderwijs

Voeg toe aan mijn programma

Wanneer

Vrijdag 3 november
10:00 - 10:30 uur

Locatie

DOT, Vrydemalaan 2

Toegang

Gratis toegang.

Aanmelden

Je hoeft je niet vooraf aan te melden.

Soort event

Lezing

Voertaal

De digitale butler | De impact van kunstmatige intelligentie op het onderwijs

“De ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie gaan razendsnel. Slimme computersystemen worden zelflerend en beschikken over vaardigheden die tot dusver enkel waren voorbehouden aan mensen zoals kijken, luisteren en praten. Slimme software wordt onze digitale butler. Een wereld vol mogelijkheden opent zich.

Tegelijkertijd brengt deze technologische trend ook risico’s met zich mee zoals de toenemende druk op onze privacy en de mogelijk negatieve impact op de arbeidsmarkt. Welke banen verdwijnen? Welke nieuwe banen komen er voor in de plaats? Stevenen we af op massawerkeloosheid of valt dat mee? En hoe leiden we onze kinderen op voor banen die er nu nog niet zijn?”

Velen kennen Jarno van SMC050, waar hij nu al een flink aantal jaren de gastheer van is in Martiniplaza. Op dit moment krijgt Jarno alle aandacht in de media met zijn bijzondere boek ‘De Digitale Butler’: kansen en bedreigingen van kunstmatige intelligentie.

Voor Let’s Learn gaat Jarno specifiek in op de gevolgen van kunstmatige intelligentie (AI) voor het onderwijs. Hoe kan het onderwijs profiteren van de nieuwe ontwikkelingen? Welke bijdrage kan het onderwijs doen aan de nieuwe ontwikkelingen? Worden robots de nieuwe leerkrachten? Het zijn allemaal vragen die het toekomstige onderwijs gaan bepalen. Hoe? Jarno vertelt!

Je hoeft je niet aan te melden, maar vol = vol. Wil je zeker zijn van een plekje, dan kun je je hieronder aanmelden. De toegang is gratis!