Terug naar programmaoverzicht

Expositie Wereld Pers Foto Groningen

Met winnaars van de Fotomarathon 'Toekomst van Groningen'

Voeg toe aan mijn programma

Wanneer

Donderdag 2 november
12:00 - 17:00 uur
Vrijdag 3 november
12:00 - 17:00 uur

Locatie

Synagoge, Folkingestraat 60

Toegang

Gratis toegang.

Aanmelden

Je hoeft je niet vooraf aan te melden.

Soort event

Tentoonstelling

Voertaal

Nederlands

Website en Sociale Media

wpfgroningen.nl


Expositie Wereld Pers Foto Groningen | Met winnaars van de Fotomarathon 'Toekomst van Groningen'

Ook dit jaar komt de World Press Photo tentoonstelling naar Groningen. Van vrijdag 17 november tot en met zondag 10 december zijn de foto’s dagelijks te zien bij de Synagoge van Groningen. Als voorproefje is tijdens Lets GRO een expositie te zien van de beste foto’s uit de Fotomarathon.

Tijdens de Fotomarathon – workshop en wedstrijd in één – hebben lokale fotografen hun visie op de toekomst van Groningen op de gevoelige plaat vastgelegd.

World Press Photo 17 is een intrigerende fototentoonstelling met de beste actuele persfoto’s uit 2016. De tentoonstelling bestaat uit bijvoorbeeld portretten, series documentairefoto’s en nieuwsbeelden. World Press Photo maakt zo elk jaar een selectie van de meest indringende, bijzondere en kwalitatiefhoogwaardige beelden uit de visuele journalistiek.

WPFGroningen is de enige in het noorden die podium biedt aan de World Press Photo tentoonstelling. Elk jaar komen duizenden mensen daarom naar Groningen voor de tentoonstelling en de lezingen, rondleidingen en vele andere activiteiten die WPFGroningen er aan toevoegt.

De historische locatie, Synagoge Groningen, is alleen al reden om de tentoonstelling te bezoeken.