Terug naar programmaoverzicht

Noordwand, what’s next?

Een brainstormsessie over de Noordwand van de Grote Markt

Voeg toe aan mijn programma

Wanneer

Vrijdag 3 november
19:00 - 20:15 uur

Locatie

ABNAMRO-gebouw, Grote Markt 22

Toegang

Gratis toegang.

Aanmelden

Je hoeft je niet vooraf aan te melden.

Voertaal

Nederlands

Noordwand, what’s next? | Een brainstormsessie over de Noordwand van de Grote Markt

Wat willen we met de Noordwand van de Grote Markt? Hoe staat-ie erbij? Is er een probleem? Hoe functioneert de Noordwand eigenlijk als onderdeel van de huiskamer van Stad? En hoe staat het met de programmatische invulling? Wonen, werken, een groot warenhuis? En zou er in de vormgeving iets beter kunnen of misschien zelfs moeten? En what’s next… ? 

Onze Stadsbouwmeester Jeroen de Willigen en architectuur historicus Marieke van der Heide nemen ons mee door de ontwikkelingen tot nu toe en geven een perspectief op de mogelijkheden van de Noordwand.

De plannen voor de Oostwand en de Nieuwe Markt zitten volop in de uitvoeringsfase. OV-bussen rijden binnen afzienbare tijd niet meer over de Grote Markt. Bij de Martinitoren gaat het asfalt eruit. Er komt ook daar ruimte voor jou. Volop reden om onze aandacht op de Noordwand en zijn directe omgeving te richten: de wand zelf, maar ook de relatie met de Grote Markt, de verschillende achterkanten, het Kwinkenplein en de Rode Weeshuisstraat. De Noordwand vraagt kortom om een frisse blik en een grote dosis tender love and care.

Stand van Stad-presentator Bram Douwes is bij dit event je talkshow-host. Architectuurhistoricus Marieke van der Heide schetst een historisch overzicht van de plek en zijn diverse plannen, waarna Stadsbouwmeester Jeroen de Willigen een perspectief schetst van de toekomstige mogelijkheden van de Noordwand. En natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw ideeën over de Noordwand. Drie korte pitches starten de discussie. Denk je mee?
Samen maken we er zonder twijfel een inspirerende bijeenkomst van! Noordwand: what’s next?

Graag tot ziens op 3 november!
Vol = vol!