Birgitte Bundesen Svarre

'How to Study Public Life'

When

Vrijdagavond 1 nov. 20:00 -22:00 uur

Location

Grand Theatre
Grote Markt

Access

Gratis

Sign up

Architect Birgitte Bundesen Svarre is een van de toponderzoekers bij het Gehl Instituut. Zij geeft masterclasses en workshops over de hele wereld. Tevens is zij Associate Professor aan de technische universiteit van Denemarken en gastlector bij verschillende universiteiten. Zij is  co-auteur van het laatste Jan Gehl/Gehl boek "How to Study Public Life"

'Hoe werkt een stad?', dat vormt de kern van het werk van Birgitte Bundesen Svarre. Hoe kun je de interactie tussen mens en gebouw bestuderen en sturen? Birgitte doet dat door de stad in te gaan. Op de hoek van de straat, bushaltes, in bibliotheken, supermarkten en garages, vaak in de buitenwijken van de stad kun je leren om op een andere manier naar de stad te kijken en nieuwe ideeën te ontwikkelen.

Precies dat laatste gaat Birgitte ook een paar dagen in Groningen doen. Wat vindt zij goed werken, wat kan beter en hoe kunnen wij het anders doen?  Ben je benieuwd naar haar bevindingen? Kom dan vrijdagavond naar het Grand Theatre. Zij spreekt daar dan samen met de stadsbouwmeester van Gent Pieter Vandenabeele en 'happy city' expert Paty RiosDe toegang is gratis.

Wil je meer weten over het Gehl?  klik dan hier