Peter Vanden Abeele

De stadsbouwmeester van Gent

Wanneer

Vrijdagavond 1 nov. 20:00 -22:00 uur

Locatie

Grand Theatre
Grote Markt

Toegang

gratis

Voertaal

English

Ingenieur-architect en stedenbouwkundige Peter Vanden Abeele is sinds 1 november 2017 stadsbouwmeester van Gent. Daarvoor heeft hij als stadsarchitect gewerkt onder de vleugels van de Antwerpse stadsbouwmeester Kristiaan Borret en was hij een van de oprichters van het bureau Maat-Ontwerpers.

Gent heeft een uitgesproken architectuur, vanuit haar rijke verleden, maar ook met moderne gebouwen zoals de stadshal en 'De Krook'. Zijn grote uitdaging is het om dit in de toekomst te combineren met de moderne stedelijke uitdagingen zoals woningnood en de verkeersinfrastructuur.

Als stadsbouwmeester ziet Peter Vanden Abeele het als taak om grote bouwprojecten bij te sturen en daarbij de visie van de stad te combineren met de wensen en ideeën van burgers en omwonenden. Plannen en werken aan een gelukkige toekomst van zijn stad, dat staat hoog in het vaandel bij Peter Vanden Abeele.

Tijdens Let's Gro gaat hij Groningen bekijken. Wat vindt hij van de stad? Welke mogelijkheden ziet hij? En kan hij passende vergelijkingen maken met Gent?

Kom vrijdagavond 2 november naar het Grand Theatre. Peter geeft dan antwoord op bovenstaande en andere vragen en spreekt samen met Gehl coryfee Birgitte Bundesen Svarre en 'happy city' expert Paty Rios. De toegang is gratis.